Derneğimiz 2011 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde, ihtiyaç sahiplerinin durumunu dert edinen bir grup genç tarafından "Genç Tebessüm Derneği" adıyla kuruldu. 2017 yılında yaptığımız genel kurul ile unvanımızdaki Genç kelimesini çıkarttık, "Tebessüm Derneği" unvanıyla yola devam ediyoruz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaşayan mazlum ve mağdurların çeşitli insani ihtiyaçlarını gidermeyi kendimize bir amaç edindik. Bu sebeple giyim, gıda, su kuyusu, kurban vb. alanlarda insani yardım faaliyetleri yürütüyoruz.

Hayır. Herhangi bir cemaat, parti, oluşum vb. yer ile bir bağlantımız yok. Kuruluşumuzdan bugüne aynı anlayış ile herhangi bir yere bağlı olmadan, sadece mazlum ve mağdurların ihtiyaçlarının karşılanması için bir araya gelmiş ekibimiz ile faaliyet gösteriyoruz.

Evet. Çeşitli ayni bağışları almakta ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu konuyla ilgili olarak bize İLETİŞİM bölümündeki form üzerinden veya telefon numaramız üzerinden ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Tüm yardım toplama faaliyetlerimiz için İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'nden Yardım Toplama İzni alıyor, banka hesapları açıyor ve sürenin sonunda tüm gelir ve giderlerimizi rapor ve belgeler ile sunarak denetleniyoruz. Yurt içi ve Yurt dışı yardım faaliyetlerimiz için şeffaflık doğrultusunda ayrı izinler alıyor ve ayrı denetimlerden geçiyoruz.

Özellikle Afrika kıtasındaki ülkelerde temiz suya erişim neredeyse yok denecek kadar az. Ülkeler dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer aldıkları için altyapılar ülke merkezleri haricinde hiçbir yerde yok. Bu sebeple ülkelerin neredeyse tamamına yakında susuzluk had safhada. Her gün 45-50 derece sıcağın altında 5-10 kilometre yol yürünerek bidonlarla su taşımaya çalışılıyor. Biz de bu ülkeler arasından ÇAD'ı çalışma alanımız olarak belirledik. 2017 yılının başlamasıyla birlikte Çad'da su kuyuları açmaya başladık. Bir su kuyusu ortalama olarak 2 ayda açılmaktadır. Her köyde 500-750 arasında kişi yaşamakta ve açılan kuyudan faydalanmaktadır. Köyün büyüklüğüne, nüfusuna ve ihtiyaca göre bir köyde ikinci bir kuyu daha açılabilmektedir (nadiren de olsa). Tüm kuyularımızın GPS koordinatları alınmakta ve bağışçılarımıza ulaştırılmaktadır. Çad'da bir su kuyusunu 2.000 Euro (veya karşılığı Türk Lirası) bağış ile açmaktayız. Açılış tamamlandıktan sonra bağışçımıza kuyuyla ilgili fotoğraf ve videolar internet üzerinden ulaştırılmaktadır. Ayrıca ekibimiz tarafından kuyular senede bir kez gezilmekte ve çalışma durumları denetlenmektedir. Arıza olan kuyular, köylerin şefleri tarafından bildirilmekte ve kısa sürede müdahale edilerek arıza giderilmektedir. Bir su kuyusunun ömrü 5 ile 10 sene arasındadır.

1 Ocak 2017 - 1 Ocak 2023 tarihleri arasında Çad'da toplamda 430 adet su kuyusunun açılışını gerçekleştirdik, elhamdülillah. Partner kuruluşumuzun bize ulaştırdığı fotoğraf ve videoları bağışçılarımıza kuyuların açılışının hemen ardından teslim ettik. Ayrıca 2017 yılından bu yana İstanbul'daki merkezimizden Çad'a farklı tarihlerde ziyaretlerde bulunup kuyuları kontrol ettik, çalışma durumlarını denetledik. Tüm kuyu videolarına Tebessüm Derneği - Youtube sayfamızdan dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Su Kuyusu projemizde baştan sona şeffaf bir şekilde ilerliyor ve açılan kuyuların koordinatlarını, fotoğraf ve videolarını mutlaka bağışçımız ile paylaşıyoruz.

2023 yılı için belirlediğimiz yurt dışı kurban bedeli 2500 TL yurt içi hisse bedeli 6750 TL'dir. Tüm kurban kesimlerimizin videoları tarafınıza gönderilmektedir. Bu fiyata tüm organizasyon giderleri dahil edilmiştir.